MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Papiervrij magazijn

Wij zijn sinds 2020 aan de slag gegaan met nieuwe hard- en software in ons magazijn.

De implementatie van dit nieuwe systeem zorgde voor een heel nieuwe werkwijze zonder papier! Uw orders worden verzameld door middel van "voicepicking" of "scanning".
In het eerste geval heeft de magazijnmedewerker een headset waarmee hij/zij naar de locatie gestuurd wordt en dit met een gesproken code bevestigt. Beide handen zijn dus vrij om de order te pakken, te tillen, te stapelen en eventueel de elektrische pompwagen te besturen.
In het tweede geval heeft de magazijnmedewerker een scanner waarop ze kunnen zien waar ze hoeveel artikelen moeten pakken en bevestigen dit met het scannen van de code op de orderpickplaats. Dit is het geval op de reachtrucks.

Dit scheelt een berg papier, de orders worden sneller verzameld en er kunnen en worden minder fouten gemaakt, doordat de magazijnmedewerker alle artikelen moet bevestigen met een code.
Ook de voorraad wordt beter op orde gehouden doordat het systeem doorlopend de medewerker laat controleren of er het verwachtte aantal artikelen nog op de orderpickplaats liggen.

Op alle fronten is dit dus een grote stap in de goede richting.
Voor ons, voor onze klant en voor het milieu.

Zonnepanelen

Zonne-energie

Op ons dak liggen maar liefst 1608 zonnepanelen! Volgens ons zijn we daarmee het grootste gerealiseerde werk in de gemeente Alphen aan den Rijn. “Hoeveel stroom levert dat dan op?” is ons al een aantal keer gevraagd. We schatten het op circa 400.000 kWh per jaar, dat is ongeveer gelijk aan 115 huishoudens.

Hiermee kunnen wij voldoen aan ons eigen stroomverbruik: de LED-verlichting door het hele pand, de elektrische palletwagens, reachtrucks en de kantoren. En dan hebben we nog een overschot wat wij terug kunnen leveren aan het stroomnet.