Via Organica biologisch

Via Organica Biologisch Kippenvoer

Een biologisch eitje van uw eigen kippen!Skall blaadje

Via Organica voeders voor kippen en kuikens zijn samengesteld uit een rijke variatie grondstoffen van biologische teelt. Deze voeders zijn 100% plantaardig (m.u.v. schelpengrit) en uiteraard samengesteld zonder kunstmatige kleurstoffen.
De voeders leggen niet de nadruk op een hoge leg-productie, maar op een gezonde kip. En een gezonde kip legt op zijn tijd een lekker ei. Kortom met de Via Organica biologische kippenvoeders heeft u het ideale voer voor een biologisch ei van uw eigen kippen!

logo Via Organica
Biologische kippenvoer onderscheidt zich op het gebied van grondstoffen én bewerking van die grondstoffen ten opzichte van gangbaar voer;
-Gebruik van zaden en granen die genetische gemanipuleerd zijn (GMO), is niet toegestaan..
-De gebruikte ingrediënten zijn gecertificeerd biologisch geteeld, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest
-De bijproducten van humane voeding die in biologisch kippenvoer worden gebruikt zijn totaal anders verkregen dan de bijproducten die in gangbaar kippenvoer gebruikt worden. In gangbaar voer zijn ‘schroten’ zoals sojaschroot de belangrijkste eiwitbronnen. Sojaschroot wordt door middel van extractie met het oplosmiddel hexaan uit sojabonen gewonnen. Biologische eiwit van sojabonnen wordt door mechanische persing gewonnen, zonder gebruik van oplosmiddelen. We spreken bij biologisch sojaeiwit daarom ook niet over ‘sojaschroot’ maar over ‘sojaschilfers’.

Via Organica biologische kippenvoeders zijn momenteel beschikbaar in de volgende soorten:

Bio Scharrelmix 4kg en 12.5kg (volledige voeding)
Bio Scharrelgraan 4kg en 12.5kg (aanvullende voeding)
Bio Legkorrels 4kg en 12.5kg (volledige voeding)
Bio Kuiken Opgroeimix 4kg en 12.5kg (volledige kuikenvoeding)
Bio Farmersmix-Sojavrij 4kg en 12.5kg (aanvullende voeding met verhoogd eiwitgehalte)

Via Organica biologische kippenvoeders zijn geproduceerd onder toezicht van SKAL-biocontrole. NL_BIO_01 Skal nr.: 028464.

Klik hier om alle producten van Via Organica direct in de webshop te zien! 

(Let op! Wij verkopen alleen aan winkeliers in de dierenbranche.)