FAQ

FAQ: Veel gestelde vragen

ALGEMEEN voor DIERENSPECIAALZAKEN

Leveren jullie aan particulieren?

Nee, wij leveren niet aan particulieren. Wij leveren aan branches zoals dierenspeciaalzaken, tuincentra en aanverwante bedrijven. Voor de meeste merken is er altijd wel een winkel in de buurt.
Wij adviseren u graag. U kunt ons mailen. Vermeld in uw bericht dan meteen even uw postcode, zodat wij u beter van dienst kunnen zijn. U kunt ons - tijdens kantooruren - ook bellen.

Wat is jullie franco orderbedrag?

Wij leveren franco op de vaste routes:
Nederland vanaf €350,-- Ex BTW
België vanaf €500,-- Ex BTW
Als de levering op transport moet is het minimale orderbedrag €500,-- Ex BTW
Ook kunnen wij vergeten boodschappen versturen met onze pakketdienst. U betaalt dan de pakketkosten.

Op welke dag leveren jullie bij mij?

Wij rijden met onze vrachtwagens vaste routes door Nederland en het noorden van België.

Bij levering op route rijden wij grofweg:

Maandag: Noord-Nederland
Dinsdag: Zuid-Holland, Zeeuws Vlaanderen en West-Brabant.
Woensdag: Midden- en Oost-Nederland
Donderdag: Noordwest-Nederland en Utrecht
Vrijdag: Zuid-Nederland 

Als u precies wilt weten wanneer u geleverd kunt krijgen dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen. 
Ook wanneer u uw bestelling buiten de route zou willen ontvangen kunt u bellen wat de voorwaarden en mogelijkheden zijn.

Waar kan ik terecht als ik een nieuwe (dieren)winkel open?

Tijssen Goed voor Dieren is producent, importeur en distributeur. Vanuit ons moderne distributiecentrum in Hazerswoude leveren wij in heel Nederland en delen van België. Met ons zeer uitgebreide assortiment van ruim 15.000 verschillende producten, ruime ervaring in de dierenbranche en deskundige vertegenwoordigers door land, denken wij graag met u mee.

U kunt ons telefonisch bereiken op 071 - 341 91 25, vul het webformulier in of stuur een mail. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik heb een grote hoeveelheid nodig, wat nu?

Van oudsher is Tijssen producent van granen en zaden. Wij mixen en verpakken deze zelf. Hierdoor kunnen wij van kleine verpakkingen en grote zakken, tot los gestort leveren. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Natuurlijk is het bestellen van grotere hoeveelheden van onze andere merken ook mogelijk. Ook hiervoor kunt u contact opnemen voor de diverse mogelijkheden.

Ik kom de webshop niet in. Wat kan ik doen?

In de webshop van Tijssen (https://shop.tijssengovodi.nl) staan alle producten overzichtelijk bij elkaar. Dit is voor iedereen zichtbaar.
Echter, een bestelling plaatsen is alleen bestemd voor winkeliers die bij ons bekend zijn. Bent u winkelier en wilt u ook online kunnen bestellen dan heeft u een account nodig. Vraag deze aan en klik hier voor instructies.

Ik heb per direct voer nodig voor mijn winkel. Kunnen jullie mij helpen?

Wij rijden met onze eigen chauffeurs wekelijks vaste routes door heel Nederland en delen van België. Zo weet u altijd waar u op kunt rekenen. Natuurlijk kan het voorkomen dat u plots iets extra's nodig heeft. Laat het ons direct weten (bel van maandag t/m vrijdag, van 08:00 - 18:00 uur) 071 - 341 91 25. Wij gaan kijken hoe wij u zo spoedig mogelijk kunnen helpen.

VRAGEN over NATURAL HEALTH Dog- en Catfood

Zitten er kunstmatige conserveermiddelen in Natural Health?

Door gebruik te maken van gedroogde ingrediënten (gedehydreerd) wordt de houdbaarheid van de brok verlengd en is extra conserveren niet nodig. Bovendien hebben de toegevoegde vitamines, die nodig zijn voor de gezondheid van het dier, als bijkomend positief effect dat ze een conserverende werking hebben. Kunstmatige conserveermiddelen worden dus niet gebruikt.

Hebben jullie rasspecifieke voeding van Natural Health?

Nee, dat is namelijk in principe niet nodig. Maar natuurlijk lopen de behoeftes per ras door het verschil in  bouw wel uiteen. Maar in de basis werkt het hetzelfde. Honden en katten zijn carnivoren en daar is hun spijsvertering op ingesteld. Ras onafhankelijk hebben ze vlees (eiwitten), koolhydraten, vetten en vitamines nodig. Echter, het is natuurlijk wel belang om naar de grootte van de brok te kijken. Natural Health heeft verschillende brokken: van Small Bite tot Large Bite.

Ik geef de aangegeven hoeveelheid brokken, maar de hond wordt dikker. Hoe kan dat?

De aangegeven hoeveelheid op een verpakking is een advies per dag. Dus niet per maaltijd. Dat ten eerste.
Verder, iedere hond of kat is verschillend en hebben dus niet allemaal hetzelfde nodig. Ook de leeftijd en de mate waarin het dier energiek is, zal meespelen. Wij adviseren daarom altijd ook te voeren op het oog. Dus begin met wat er in de tabel staat. Als het dier afslankt, geef je wat meer. Komt het dier aan, dan geef je iets minder.

Waarom gebruiken jullie rijst (in de Pure & Simple-lijn)?

Er zijn meerdere redenen.

1. De praktische reden is dat je, om een geëxtrudeerde honden-of kattenbrok te maken, zetmeel (een koolhydraat) nodig hebt om alle ingrediënten bij elkaar te houden.

2. De nutritionele redenen om te kiezen voor rijst zijn ten eerste omdat het zetmeel/koolhydraat uit rijst door het extrudeerproces wordt ontsloten. Hierdoor wordt het goed opgenomen in het lichaam van het dier.

3. Rijst als koolhydratenbron veroorzaakt bovendien minder vaak allergische reacties dan andere traditionele graansoorten.

4. En last but not least, we gebruiken bruine rijst als bron van goede voedingsvezels. Vezels die essentieel zijn als voedingsstof voor goede bacteriën, die op hun beurt zorgen voor een goede darmwerking.

Kan ik zomaar overstappen naar Natural Health?

In de darmen zorgen diverse bacteriën ervoor dat voeding verteerd wordt en zodoende door het lichaam opgenomen kan worden. Dit geheel van micro-organismen noemt men darmflora. Deze darmflora ziet er anders uit, al naar gelang de voeding dat het dier gewend is.

Dus als de voeding verandert, zal de darmflora zich moeten en gáán aanpassen. Niet iedere hond of kat heeft daar problemen mee. Zeker niet als je overstapt naar een voeding met een hoger gehalte dierlijke eiwitten. De bouwstoffen zullen dan zelfs beter door het lichaam worden gebruikt.

Maar om het zeker voor het onzeker te nemen, adviseren wij altijd de oude en nieuwe voeding 2 tot 4 dagen te mengen. Dan zal dit in principe geen probleem opleveren.

 

Mijn hond heeft een voedingsallergie, kan ik alle Natural Health producten voeren?

Speciaal voor honden met een mogelijke voeding gerelateerde intolerantie of allergie heeft Natural Health de lijn Pure & Simple ontwikkeld. Deze lijn heeft producten met één eiwitbron en één koolhydraatbron. Hierdoor is het voor uw gemakkelijker een mogelijke voedingsallergie vast te stellen. Drie verschillende smaken zijn ontwikkeld. Lamb & Rice, Chicken & Rice en Fish & Rice. Daarnaast is deze voeding ook geschikt voor honden zonder allergie. De eiwitten in de voeding zijn met zorg uitgekozen en bevatten een zeer laag as gehalte. Dit betekend dat de Pure & Simple lijn geen veren, weinig botten of wol bevat.

Waarom heeft mijn puppy speciaal puppyvoer nodig?

Puppy’s zijn veel aan het spelen, rennen en vooral aan het groeien! Voor het groeien zijn eiwitten noodzakelijk als bouwstenen van het lichaam van de pup. Voor puppy’s is een hogere verhouding dierlijke eiwitten ten opzichte van plantaardige eiwitten belangrijk, dierlijke eiwitten bevatten een palet van de juiste bouwstenen voor uw groeiende puppy. Daarnaast zorgen eiwitten voor een verzadigd gevoel en zal uw puppy hierdoor minder snel trek krijgen. Vetten in de Natural Health puppy voeding zijn een belangrijk energiebron, ze zijn een brandstof voor het groeien en het drukke bestaan van een pup. Een puppy groeit namelijk binnen een jaar op als volwassen hond, dit kost veel energie. Wanneer uw hond een puppy is wordt met juiste voeding de basis gelegd voor een gezonde volwassen hond.
Natural Health heeft drie verschillende puppy voedingen ontwikkeld: Lamb & Rice Puppy, Basic five Puppy en Carnivoor Puppy. Deze producten bevatten de dierlijke eiwitten en vetten voor puppy’s om te groeien. Daarnaast zijn ook de belangrijke mineralen en vitamines toegevoegd zoals calcium, fosfor, vitamine D en A voor de ondersteuning van de tanden, de botten en het immuunsysteem. Het is belangrijk om de voedingen over de dag te verspreiden omdat de maag van puppy’s nog klein is. Uw pup heeft 4 tot 5 maaltijden per dag nodig.

Op dit moment ontwikkelen wij twee nieuwe producten. De Fish & Rice large bite puppy en de Chicken & Rice large bite puppy. Waarbij reken wordt gehouden met een optimale calcium en fosfor verhouding voor grotere hondenrassen, veel grote hondenrassen kunnen namelijk door te veel calcium en fosfor een verhoogd risico oplopen op heup/elleboogproblemen.

Heeft u nog vragen of advies nodig over de voeding van puppy’s, dan kunt u altijd bij ons terecht!

Mijn hond moet afvallen. Welke variant van Natural Health is voor mijn hond geschikt?

Voor honden met overgewicht is Lam & Rice Reduced calorie ontwikkeld. Honden met overgewicht hebben een lager eiwit- en vetgehalte nodig. Hierdoor is het energiegehalte in de voeding lager. Desondanks zijn de eiwitten van hoogwaardig kwaliteit wat makkelijk opneembaar is voor de hond. De bruine rijst is minder snel afbreek dan witte rijst waardoor de hond een langer verzadigd gevoel behoudt. Daarnaast is voldoende beweging naast een juist dieet even belangrijk!

Waarom zijn er bonen verwerkt in de Natural Health carnivoor Fish&Beans voor katten?

De bonen in de Fish & Beans zijn speciaal toegevoegd omdat bonen veel proteïne, vezels en koolhydraten bevatten. Daarnaast bevatten bonen Foliumzuur en Kalium.  Foliumzuur draagt bij aan het zenuwstelsel en de huid van de kat en Kalium zorgt ook voor een positieve invloed op het zenuwstelsel en de spieren. 

Mijn hond is al op leeftijd. Is een speciale seniorbrok aan te bevelen van Natural Health?

Ja, de Lamb & Rice Senior brok is speciaal ontwikkeld voor de oudere hond, vanaf een gemiddelde leeftijd van 8 jaar. Hierbij is het belangrijk om altijd rekening te houden met het gedrag van uw hond. Mocht uw oudere hond nog heel erg actief en fit zijn dan kunt u nog een brok voor volwassen honden voeren zoals de Lamb & Rice Adult.

De Lamb & Rice senior heeft een verlaagd eiwit- en vetgehalte. De ouder wordende hond heeft namelijk speciale voedingsbehoeftes, honden zijn sneller vatbaar voor gezondheidsproblemen en daarnaast werkt het verteringstelsel trager. Vanwege deze redenen is het eiwit- en vetgehalte verlaagd in Lamb & Rice senior in vergelijking met een volwassen hondenbrok. Een verlaagd eiwitgehalte zorgt voor minder overbelasting voor de nieren. Daarnaast heeft de vertraagde stofwisseling baat bij een verlaagd vetgehalte omdat oudere honden minder energie nodig hebben voor de vertering en (soms) minder actief zijn.