FAQ

FAQ: Veel gestelde vragen

ALGEMEEN voor DIERENSPECIAALZAKEN

Leveren jullie aan particulieren?

Nee, wij leveren niet aan particulieren. Wij leveren aan bedrijven in de dierenbranche zoals dierenspeciaalzaken, tuincentra en aanverwante bedrijven. Voor de meeste merken is er altijd wel een winkel waar u onze producten kunt aanschaffen in de buurt.
Wij helpen u daar graag mee. U kunt ons hiervoor mailen: Vermeld in uw bericht dan meteen uw postcode, zodat wij u beter van dienst kunnen zijn. U kunt ons tijdens kantooruren ook bellen.

Wat is jullie franco orderbedrag?

Franco orderbedrag voor vaste leverdag is € 450,00 ex. btw. Bestelt u minder? Dan berekenen wij u € 40,00 vrachtkosten.

Franco orderbedrag  via extern transport & België is € 600,00 ex. btw. Bestelt u minder? Dan berekenen wij u € 40,00 vrachtkosten.

Wij leveren hele pallets van één soort zoals kattenbakvullingen & bodembedekkers alleen op uw vaste leverdag met ons eigen transport. Wenst u een andere dag dan berekenen wij u € 40,00 vrachtkosten.


Ook kunnen wij vergeten boodschappen versturen met onze pakketdienst. U betaalt dan wel zelf de pakketkosten.

Waar kan ik terecht als ik een nieuwe (dieren)winkel open?

Tijssen Goed voor Dieren is producent, importeur en distributeur. Vanuit ons moderne distributiecentrum in Hazerswoude leveren wij in heel Nederland en delen van België. Met ons zeer uitgebreide assortiment van ruim 15.000 verschillende producten, ruime ervaring in de dierenbranche en deskundige vertegenwoordigers door land, denken wij graag met u mee.

U kunt ons telefonisch bereiken op 071 - 341 91 25, of vul het webformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik heb een grote hoeveelheid nodig, wat nu?

Van oudsher is Tijssen producent van granen en zaden. Wij mixen en verpakken deze zelf. Hierdoor kunnen wij van kleine verpakkingen en grote zakken, tot los gestort leveren. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Natuurlijk is het bestellen van grotere hoeveelheden van onze andere merken ook mogelijk. Ook hiervoor kunt u contact opnemen voor de diverse mogelijkheden.

Ik kom de webshop niet in. Wat kan ik doen?

In de webshop van Tijssen staan alle producten overzichtelijk bij elkaar. Dit is voor iedereen zichtbaar.
Echter, een bestelling plaatsen is alleen bestemd voor winkeliers die bij ons bekend zijn. Bent u winkelier en wilt u ook online kunnen bestellen dan heeft u een account nodig. Vraag deze aan: klik hier voor instructies.

Ik heb per direct voer nodig voor mijn winkel. Kunnen jullie mij helpen?

Wij rijden met onze eigen chauffeurs wekelijks vaste routes door heel Nederland en delen van België. Zo weet u altijd waar u op kunt rekenen. Natuurlijk kan het voorkomen dat u plots iets extra's nodig heeft. Laat het ons direct weten (bel van maandag t/m vrijdag, van 08:00 - 18:00 uur) 071 - 341 91 25. Wij gaan kijken hoe wij u zo spoedig mogelijk kunnen helpen.

VRAGEN over NATURAL HEALTH Dog- en Catfood

Zitten er kunstmatige conserveermiddelen in Natural Health?

Door gebruik te maken van gedroogde ingrediënten (gedehydreerd) wordt de houdbaarheid van de brok verlengd en is extra conserveren niet nodig. Bovendien hebben de toegevoegde vitamines, die nodig zijn voor de gezondheid van het dier, als bijkomend positief effect dat ze een conserverende werking hebben. Kunstmatige conserveermiddelen worden dus niet gebruikt.

Hebben jullie rasspecifieke voeding van Natural Health?

Nee, dat is namelijk in principe niet nodig. Maar natuurlijk lopen de behoeftes per ras, door het verschil in bouw, wel uiteen. Maar in de basis werkt alles het hetzelfde. Honden en katten zijn carnivoren en daar is hun spijsvertering op ingesteld. Ras onafhankelijk hebben ze vlees (eiwitten), koolhydraten, vetten en vitamines nodig. Echter, het is natuurlijk wel van belang om naar de grootte van de brok te kijken, die moet wel een beetje in verhouding zijn met het dier.
Natural Health heeft verschillende brokken: van Small Bite tot Large Bite.

Ik geef de aangegeven hoeveelheid brokken, maar de hond wordt dikker. Hoe kan dat?

De aangegeven hoeveelheid op een verpakking is een advies per dag. Dus niet per maaltijd. Dat ten eerste.
Verder, iedere hond of kat is verschillend en hebben dus niet allemaal hetzelfde nodig. Ook de leeftijd en de mate waarin het dier energiek is, zal meespelen. Wij adviseren daarom altijd ook te voeren "Op het oog". Dus begin met wat er in de tabel staat. Als het dier afslankt, geef je wat meer. Komt het dier aan, dan geef je iets minder.

Waarom gebruiken jullie rijst (in de Pure & Simple-lijn)?

Er zijn meerdere redenen.

1. De praktische reden is dat je, om een geëxtrudeerde honden-of kattenbrok te maken, zetmeel (een koolhydraat) nodig hebt om alle ingrediënten bij elkaar te houden.
2. De eerste nutritionele redenen om te kiezen voor rijst is omdat het zetmeel/koolhydraat uit rijst door het extrudatie-proces wordt ontsloten. Hierdoor wordt het goed opgenomen in het lichaam van het dier.
3. Rijst als koolhydratenbron veroorzaakt bovendien minder vaak allergische reacties dan andere traditionele graansoorten.
4. En last but not least, we gebruiken bruine rijst als bron van goede voedingsvezels. Vezels die essentieel zijn als voedingsstof voor (goede) darmbacteriën, die op hun beurt zorgen voor een goede darmwerking.

Kan ik zomaar overstappen naar Natural Health?

In de darmen zorgen diverse bacteriën ervoor dat voeding verteerd wordt en zodoende door het lichaam opgenomen kunnen worden. Dit geheel van micro-organismen noemt men de darmflora. Deze darmflora ziet er anders uit, al naar gelang de voeding dat het dier gewend is.
Dus als de voeding verandert, zal de darmflora zich moeten en gáán aanpassen. Niet iedere hond of kat heeft daar problemen mee. Zeker niet als je overstapt naar een voeding met een hoger gehalte dierlijke eiwitten. De bouwstoffen zullen dan zelfs beter door het lichaam worden gebruikt.

Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, adviseren wij altijd de oude en nieuwe voeding een aantal dagen te mengen en de verhouding nieuwe voeding/oude voeding elke keer te verhogen.
Mocht je merken dat het dier een lossere ontlasting krijgt, dan houd je de verhouding even hetzelfde, of je kan een stapje teruggaan in verhouding. Dit houd je vol tot de darmen aan de nieuwe voeding gewend zijn.
Als je een overstap in voeding zo inricht, zal het in principe geen probleem opleveren.

 

Mijn hond heeft een voedingsallergie, kan ik alle Natural Health producten voeren?

Speciaal voor honden met een mogelijke voeding gerelateerde intolerantie of allergie heeft Natural Health de lijn Pure & Simple ontwikkeld. Deze lijn heeft producten met één eiwitbron en één koolhydraatbron. Hierdoor is het voor uw gemakkelijker een mogelijke voedingsallergie vast te stellen. Drie verschillende smaken zijn ontwikkeld. Lamb & Rice, Chicken & Rice en Fish & Rice. Daarnaast is deze voeding ook geschikt voor honden zonder allergie. De eiwitten in de voeding zijn met zorg uitgekozen en bevatten een zeer laag as gehalte. Dit betekend dat de Pure & Simple lijn geen veren, weinig botten of wol bevat.

Waarom heeft mijn puppy speciaal puppyvoer nodig?

Puppy’s zijn veel aan het spelen, rennen en vooral aan het groeien! Voor het groeien zijn eiwitten noodzakelijk als bouwstenen van het lichaam van de pup. Voor puppy’s is een hogere verhouding dierlijke eiwitten ten opzichte van plantaardige eiwitten belangrijk, dierlijke eiwitten bevatten een palet van de juiste bouwstenen voor uw groeiende puppy. Daarnaast zorgen eiwitten voor een verzadigd gevoel en zal uw puppy hierdoor minder snel trek krijgen. Vetten in de Natural Health puppy voeding zijn een belangrijk energiebron, ze zijn een brandstof voor het groeien en het drukke bestaan van een pup. Een puppy groeit namelijk binnen een jaar op als volwassen hond, dit kost veel energie. Wanneer uw hond een puppy is wordt met juiste voeding de basis gelegd voor een gezonde volwassen hond.
Natural Health heeft meerdere puppy voedingen ontwikkeld. Deze producten bevatten de dierlijke eiwitten en vetten voor puppy’s om te groeien. Daarnaast zijn ook de belangrijke mineralen en vitamines toegevoegd zoals calcium, fosfor, vitamine D en A voor de ondersteuning van de tanden, de botten en het immuunsysteem. Ook voor puppy's van grotere rassen hebben wij producten Waarbij rekening wordt gehouden met een optimale calcium en fosfor verhouding voor grotere hondenrassen. Grote hondenrassen kunnen namelijk door te veel calcium en fosfor een verhoogd risico oplopen op heup/elleboogproblemen.
Het is belangrijk om de voedingen over de dag te verspreiden omdat de maag van puppy’s nog klein is.
Uw pup heeft 4 tot 5 maaltijden per dag nodig.

Heeft u nog vragen of advies nodig over de voeding van puppy’s, dan kunt u altijd bij ons terecht!

Mijn hond moet afvallen. Welke variant van Natural Health is voor mijn hond geschikt?

Voor honden met overgewicht is Lam & Rice Reduced calorie ontwikkeld. Honden met overgewicht hebben een lager eiwit- en vetgehalte nodig. Hierdoor is het energiegehalte in de voeding lager. Desondanks zijn de eiwitten van hoogwaardig kwaliteit wat makkelijk opneembaar is voor de hond. De bruine rijst is minder snel verteerd dan witte rijst waardoor de hond langer een verzadigd gevoel behoudt. Daarnaast is voldoende beweging naast een juist dieet even belangrijk!

Waarom zijn er bonen verwerkt in de Natural Health carnivoor Fish&Beans voor katten?

De bonen in de Fish & Beans zijn speciaal toegevoegd omdat bonen veel proteïne, vezels en koolhydraten bevatten. Daarnaast bevatten bonen Foliumzuur en Kalium.  Foliumzuur draagt bij aan het zenuwstelsel en de huid van de kat en Kalium zorgt ook voor een positieve invloed op het zenuwstelsel en de spieren. 

Mijn hond is al op leeftijd. Is een speciale seniorbrok aan te bevelen van Natural Health?

Ja, de Lamb & Rice Senior brok is speciaal ontwikkeld voor de oudere hond, vanaf een gemiddelde leeftijd van 8 jaar. Hierbij is het belangrijk om altijd rekening te houden met het gedrag van uw hond. Mocht uw oudere hond nog heel erg actief en fit zijn dan kunt u nog een brok voor volwassen honden voeren zoals de Lamb & Rice Adult.

De Lamb & Rice senior heeft een verlaagd eiwit- en vetgehalte. De ouder wordende hond heeft namelijk speciale voedingsbehoeftes, honden zijn sneller vatbaar voor gezondheidsproblemen en daarnaast werkt het verteringstelsel trager. Vanwege deze redenen is het eiwit- en vetgehalte verlaagd in Lamb & Rice senior in vergelijking met een volwassen hondenbrok. Een verlaagd eiwitgehalte zorgt voor minder belasting voor de nieren. Daarnaast heeft de vertraagde stofwisseling baat bij een verlaagd vetgehalte omdat oudere honden minder energie nodig hebben voor de vertering en (soms) minder actief zijn.